Metróváros

 

A könyv, ami összeköt két szárnyait bontogató művészlelket!

Különleges kötetet tarthat kezében az olvasó. Reális és szürreális, múlt és jelen, komor és színes képek elevenednek meg a versek és novellák soraiban, amelyek egy kezdő szerzőpáros tollából származnak.

Metróváros végeláthatatlanul elnyúló várótermében keveredtek össze leheleteink. Ott találkoztunk, ahol az egyedüllét harsány színpompáját mutatta a közönségnek, ám minden mozdulata csak játékba tetsző volt. Láttuk szótlanul a lebomló falak alkotta mozaikcserép kiigazodását, miközben szilánkok törtek ketté és forrtak össze egyetlen létezővé. Érezni véltük a felemelkedés molekulányi villanását, miképp az igazság is arcot öltött a vágy hevében való beteljesedésnek. Akkor és úgy megfogadtuk mindketten, hogy messze elkerüljük a múlt fantomjait. De most mégis visszatértünk oda, hogy felhozzuk a mélyről a pillanatnyi perceinket, amikor még csak félve mertük kinyújtani kezünket az elfogadás felé; ahogy a szerelvény hangjának sötét tónusait véltük egyre élénkebben hallani a holdsütés árnyékánál - amikor még csak tervezgettük azt, ami mára már matériába illik…

 


A kötetben olvasható versek és novellák:

Cseresznyevirág (Bogomolov)
Ezer tő levendulavirág (Mandragoria)
Megjelöltek (Bogomolov)
Kettősség (Mandragoria)
Szétzúzott sorsok (Bogomolov)
Elég (Mandragoria)
A láncolat, mi hozzád köt (Bogomolov)
Vízió-foszlány (Mandragoria)
Látomás (Bogomolov)
Csillangó (Mandragoria)
Baktérium (Bogomolov)
Szoba (Mandragoria)
Remény (Bogomolov)
Bizalom (Mandragoria)
„A 426-os alany exisztál…” (Bogomolov)
Körforgás (Mandragoria)
Őrangyal (Bogomolov)
Metróváros (Mandragoria)
Metróváros (Bogomolov)

 

Már a megismerkedésünk pillanatában verseket és novellákat irogattunk egymásnak, egymásért, egymál által ihletve. Eltelt másfél év, és felhalmozódtak. Úgy  éreztük, meg kell mutatni a világnak, hogy mit váltott ki szívünkből és elménkből az egymás iránt érzett szerelem! Ez a könyv a kulcs a titokhoz!

Egy könyv. Egy metró - egy mélyről jövő, kibontakozó gondolat, ami az idő távolságának növekedésével lesz mindinkább tisztább. Egyet kettő követ, majd három és négy... Nem állunk meg itt, hisz a kapcsolatunk is fiatal még! 

 

Ajánlás a könyvből:

2011 nyarán kezdődött minden. Már akkor születtek közös ötleten alapuló művek, amikor még csak ismerkedtünk. Októbertől kezdődően aztán egyre több és több alkotás került papírra.

Külön-külön is értünk már el sikereket, szerepeltünk számos antológiában, most pedig megmutatjuk, hogy milyen értékeket adtunk egymásnak és a világnak ez idő alatt.  

Lesznek itt novellák, versek, melyek ugyanazt a mondanivalót hordozzák magukban, csak éppen egyik a realitáson alapul teljesen hétköznapi eseményeket teremtve, amelyekkel bárki könnyedén azonosulhat, ám mindig ott van egy kis plusz, amitől mégis több lesz, mint a megszokott. A másik pedig a szürrealitásra épül filozófiai, pszichológiai és groteszk köntösben. Így két különféle szemszögből tapasztalhatunk, érezhetünk át valódi és elképzelt élethelyzeteket.

Metróváros, egy belső és külső világ kapcsolata, a felszín alatti önmagunk keresésének szimbóluma. Ennek révén a cím nem csak az írásainkat köti össze, hanem bennünket is; megnevezi e kötet célkitűzését, mondanivalóját. 

 

 

Megjelent a Publio Kiadónál 108 oldalon elektronikus és nyomtatott formában 2012. december 15-én.

 

Molyok véleménye a könyvről: https://moly.hu/konyvek/mandragoria-bogomolov-metrovaros/ertekelesek

 

Rendelhető itt:

https://konyvaruhaz.info/hu_HU/metrovaros

vagy személyesen tőlem, 900 Ft + postaköltség

Ha szeretnéd elolvasni, akkor jelentkezz rá a Molyon itt:

https://moly.hu/polcok/metrovaros-utazokonyv

 

Kellemes olvasgatást és jó elmélkedést kívánok hozzá!