Képes lennél uralmad alá vonni az egész univerzumot?
 

Elég egyetlen hívó szó, és már érkezik is a csapat. Felfegyverkeznek, kialakítják elsöprő erejű stratégiájukat és nekikezdenek. Védelmi hálót szőnek a biztonságot ígérő otthonuk köré, majd láthatatlanul nyomulnak előre, néha halkan megbújva, vagy hangos csatakiáltásokkal kísérve. Elszánt mindenki, mert kell nekik valami, kell az az EGY. A legfontosabbat akarják: az univerzum igazi urának lenni, és ez csak egyetlen módon lehetséges: alkalmi szövetséget kötve behódoltatni az útjukba kerülő bolygókat és galaxisokat, hogy hatalmas nyersanyag-bázist szerezzenek, miáltal kiépül védelmi- és támadási egységük egyaránt, s legyőzhetetlenné válnak. A végén hősként ünnepli őket a tömeg és históriás énekek meséiben adják tovább múltjukat a jövő harcosainak.
És amikor hatost dob az első, elkezdődik a játék!

 

De mégis mi ez az egész?

 

Egy új kezdet és másik világ: a jövő társasjátéka! Izgalmas és újszerű stratégiai játék a science fiction rajongóinak!

 

Az Intergalaktikus Birodalmak egy modern stílusú stratégiai játék 2-4 fő részére, ahol az első számú cél az ellenséges anyabolygók, valamint a hozzájuk tartozó létesítmények elfoglalása a lehető legtöbb űrhajóval és anyagi befektetéssel.

A játékterep 12 galaxisból áll, ezeken belül pedig 1-1 kolonizációs központ, 1-1 ipari központ, 2-2 bányabolygó és 1-1 erőd található, melyek biztosítják a haderőt és a nyersanyag-utánpótlást.

A diadalhoz szerencse és zsenialitás egyaránt szükséges, ugyanis nem elég csak a megfelelő számmal a mezőkre lépni, hogy lassú tempóban utazzunk fényéveket - annak megszervezése is fontos, hogy mit, milyen sorrendben foglalunk el úgy, hogy az ellenség ne zavarja meg küldetésünket, miáltal a lehető legtöbb akcióban, harcban és taktikai fejlesztésben veszünk részt.

A játék Adam Bogomolov HY-14 című regényének univerzumában játszódik, a szereplők megelevenítik az alapszituációt.

Ennek a világnak a főszereplője négy idegen (és kevésbé) civilizáció; az emberek, a hynek, a moladoryk és az Őrgárda számtalan kultúrából összeállt csapata áll szemben egymással cirkálókkal, rombolókkal és csatahajókkal.

A játék menete árnyalatokban hasonlít a klasszikus Rizikóhoz: területek foglalása, csak itt éppen a dobókockákon szereplő számok korlátoznak és a haladási irány sem minden esetben könnyű. Megfontoltságot igényel, tudni kell jól lépni - na és persze jól dobni! Tudni kell beruházni, ugyanis az elfoglalt területek után pénzbevétel (plutóniumforrás) jár, amiből hatékonyan kell kigazdálkodni a megfelelő űrhajó-erőforrást.

Előre nem látható bonyadalmakat okozhatnak a Monopoly-ból és Gazdálkodj okosan!-ból ismert szerencsekártyák, amelyek a végső előtti pontból is képesek megváltoztatni a végkifejletet.

Akkor a legizgalmasabb, ha négyen játszák, de már 2 fő is remekül szórakozik vele.

A bábuk űrhajókat mintáznak, 4 féle színű és 3 féle formájú, dekorgumiból készült, könnyen megfogható és lépegethető anyagúak. Minden egyes darab kézzel készült, hosszas folyamat eredményeként születtek/születnek meg.

A játékhoz mellékelt 12 oldalas, részletes szabálykönyv segítségével minden felmerülő kérdés megválaszolására kerül és az alapos áttanulmányozás után lehetősége van mindenkinek megtervezni és létrehozni a saját törvényeit, amellyel uralkodik az univerzumban!
 

Bővebb információ és rendelés:

https://birodalmak.webnode.hu

 

A Birodalmak készen állnak a harcra! Tarts velük Te is!

Éld át az ott történt eseményeket, vidd győzelemre az általad választott hatalmat, nem utolsó sorban pedig szolgáltass igazságot a világegyetemben!